Töissä on kivaa. Oikeasti. Palkkapäivänä on vielä kivempaa, se kun sattuu olemaan Onnela-Perjantai. Työpaikallani kuunnellaan radiota päivän piristykseksi, ja kanava on asetettu vähän sadan megahertsin yli, asemalle joka soittaa vain suomalaista musiikkia, ja paljon paljon mainoksia.

Se, että kanavalla pyörivät jatkuvasti samat kappaleet, ärsyttää. Se, että siellä pyöritetään hieman epäsovinnaisia mainoksia, ärsyttää vielä enemmän.

Mainos on autoliikkeen. Siinä ikääntyvän miehen kuuloinen henkilö kertoo eläköityvänsä pian, ja on opettanut tyttärensä samoihin hommiin hänen tilalleen. Aluksi kuuluu kahden tytön vienot  äänet, kunnes ikämies tokaisee "tytöt, ettekö te muista että autoihmisissä pitää herättää luottamusta" ja tyttöjen äänet muuttuvat möreiksi ja tummiksi miesääniksi. Raiskaajalta kuullostava äänikö herättää autoihmisissä enemmän luottamusta?

Mies kylläkin, sen voin myöntää. Auton ostaisin ennemmin mieheltä kuin naiselta, autokaupassa kysyvä katse kääntyisi useammin kaksilahkeisen, kuin hameväen puoleen. Kyllä, tiedän että se on stereotypiaa, mutta kun se on kerran iskostettu päähän siitä on vaikea oppia erilleen. Kuitenkin, mainos herätti närää. Ikävää että tyttöjen pitää puhua miehekkäästi autoasioista.

Olen muuten ainoa tyttö kesätyöläisenä työpaikassani. Kiintiötyttö.

Miksi radioissa soivat tietyillä kanavilla tietyt biisit. Koko ajan?

Merci, Abbelsiini.