Elikkäs.. hmm.. tää on vaikee.

Eeeh.. uskomuksiani en paloa viljele, sillä liikun sellaisessa kaveripiirissä jonka on varmasti hankala sulattaa niitä. Tässä kuitenkin muutama, jotka nyt ensimmäisenä pälkähti päähän.

  1. Uskon Jumalaan, tavallaan. Oon seurakunnalla töissä isosena, avustajana ja yökkönä, joten se tulee vähän työn puolesta, mutta minusta on turvallista ja aika kivaa uskoa, että on olemassa korkeampi voima joka välittää ja suojelee, ja jota voi rukoilla pistämään vähän asioita järjestykseen, esim auttaa sukulaista sairauden kanssa.
  2. Kemijärven Sellutehdas ois pitänyt säästää.
  3. Tekstiviestikohut ,lautakasat yms. poliitikkojen säälittävät riepottelut voisi jättää sikseen. Oli niitä poliitikkoja ennenkin, ja piti niidenkin rahoittaa vaalikamppanjansa. Kuka ne rahoitti? Aivan. Nousiko kohu? Aivan.
  4. Ennen oli kunnollista. Nykyään on liian helppoa retkahtaa huumeisiin ja tupakkaan. Puhumattakaan lisäaineista.
  5. Tupakka pitäisi kieltää. Se on myrkkyä, joka koukuttaa, ja sen aiheuttaman taudit ovat yhä useamman kuolinsyy.  Tappaahan alkoholikin, tottakai, mutta sitä voi nauttia kohtuudella, toisin kuin tupakkaa.
  6. En usko Suomeen hyvinvointivaltiona. Kyllä siis tottakai täällä on asiat paremmin kuin monessa muussa maassa, mutta kyllä täälläkin asiat mättää. Paperi- ja puutavataa tuodaan ulkomailta ja Kemijärven sellutehdas lakkautettiin. Nokian puhelinten valmistus siirrettiin ulkomaille. Työntekijöitä tuodaan suuriin projekteihin virosta tai ruotsista, ihan kuin meillä ei olisi omiakin työttömiä mitä? Vanhusten hoito, nuorten mielenterveydellinen hyvinvointi, päiväkotien välinpitämättömyys, huumekuskit, tapot ja murhat, koulusurmat... Hyvinvointivaltio? 
  7. Natriumglutamaatista keuhkotaan liikaa. Kyllä, mainitsin aikaisemmin että syömme turhia lisäaineita. Miksi juuri natriumglutamaatti on noussut kaikkien keskustelujen kiintopisteeksi? Entäs formaldehydi, jota käytetään säilyntään? Sitä tuotetaan hapettamalla metanolia. Entäpä Natriumvetysulfiitti, jonka epäillään aiheuttavan yliherkkyyttä, sitä käytetään säilöntään ja hapettumisen estoon. Se on epäorgaaninen aine, joka valmistetaan johtamalla rikkidioksidi kaasua natriumkarbonaattiliuokseen. Sitä käytetään myös tekstiili-, sellu- ja kumiteollisuudessa ja puhdistamaan jätevesiä kloorista sekä muista haitallisista aineista. Kuulostaako hyvälle? Omnomnom.

Semmosta. Nyt, jos tänne eksyy muutamakin toisinajattelija, odotan viestiryöppyä. :) Tässä murto-osa aatteistani, mutta jotain kuitenkin. :)

 Merci, Abbelsiini.