Tosiaan vierähtänyt viimeisimmästä postauksesta hiukan aikaa, mutta nyt kun läppäri on viimein hankittu voisi tätäkin mahdollisesti päivitellä hieman useammin. :)

Maaliskuussa oli tosiaan siskoni rippijuhlat,  joihin minut värvättiin kokkailemaan. Kuvia en saanut ladattua, mikä lie ongelma, mutta tässä reseptejä. :)

Kinkkupiirakka (tämä on helppo perusohje, joka on havaittu hyväksi kokeilujen ja erehdysten kautta. Aikaisemmissa postauksissa on saman tyylistä piirakkaa ollut, mutta tämä on siitä vielä yksinkertaisempi versio. :)

1 pkt valmista sunnuntai piirakkataikinaa (400g)
1 ps pizza-/kinkkusuikaleita
1 muna
1 prk kermaviiliä
~½ prk creme bonjour valkosipuli&yrtit
juustoraastetta
mausteita

Kauli taikina leivinpaperille vuokaan, sekoita täytteen ainekset ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa kunnes piirakka on pinnalta hieman ruskea ja pohjasta kypsä.

Ässät (Näissä partyissa on tosiaan menty sieltä mistä aita on matalin. .D)

1 pkt valmista sunnuntai murotaikinaa
kanelia ja sokeria

leikkaa murotaikinalevystä pötkylöitä joita pyörittelen kaneli-sokeriseoksessa. Muotoile pellille ässän (tai vaikka sydämmen, tai juhlaan sopivan muodon) muotoiseksi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Lohivoileipäkakku (Tämä oli juhlien halutuin "teos", jäljelle jäi hyvin vähän. :D Ohjeesta saan kiittää Kinuskikissaa. Tuolta löytyy myös vinkkiä koristeluun. :) )

12 isoa venhäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
Täyte:
400 g lämminsavulohta
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
nippu tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
musta-ja valkopippuria mausteeksi.
Kostutus: 2½ dl maitoa tai sitruunavettä
Koristelu:
400 g mausramatonta tuorejuustoa (ohenna esim. maidolla)
ruukku jääsalaattia
100 g graavilohta

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli, leikkaa paahtoleivistä ohulelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto, vatkaa kuohkeaksi (noin 5 minuuttia). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja mausteet.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, esim. kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta maidolla, levitä päälle 1/3 täytteestä ja ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi kuten edellä. Kanneksi laitetaan vehnäpaahtoleivät, jotka kostutetaan.

Peitä voileipäkakku kelmulla, ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta, ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa ja koristele.