Kirjoitin tänään valmiiksi yhden äidinkielen jutun, jonka deadline on huomenna. Aiheena oli mielipidekirjoitus, joten lähetinpä sen aikani kuluksi myös yhteen paikallislehteen, ihan opettajani kiusaksi. Lehden nettisivuja selaillessani silmääni pisti erään iltalehden otsikko: "LOTON JÄTTIPOTTI NAISELLE".

Naiselle.

Naiselle.

Ei "Espooseen". Ei "Etelä-Suomeen". Naiselle.

Muistatteko kun lottopotti meni orivedelle? En minäkään. Silloin otsikossa luki "LOTON POTTIJÄTTI ORIVEDELLE" tai vastaavaa paskaa. Nyt potti meni naiselle.

Jossain sisällä kiehautti tuon nettilehden otsikko jotakin suurta. Ajattelin että nyt alkaa saakeli tippumaan päitä. Mitä tasa-arvoa tämä on? Siitä kovasti puhutaan ja kerrotaan että "kyllä, meillä kohdellaan miehiä ja naisia samoin", mutta ei näköjään kaikkialla. Toinen asia mikä otsikossa kovasti otti pannuun, oli kirjoitusasu.

"Loton jättipotti NAISELLE"

Ahaa. Ikäänkuin se olisi huono asia? Tulee mieleen että toimituksen ajatuksissa liikkuu vain "noniin, nyt se ostaa kenkiä ja laukkuja koko rahalla ja taas saa miehet kärsiä". Sisällä kiehuu vieläkin, kun vain ajattelenkin. Pakko sanoa vielä, että kun mies on voittanut, on ilmoitettu vain paikkakunta, ja ehkä se lähiärrä jossa kuponkiin on ehkä hieman haparoivasti ja harittavin silmin räävitty numeroita kasaan viittä minuuttia ennen lottousajan sulkeutumista, ja nyt paiskattin capsilla raiskattu sukupuolikin vielä. Olihan se tärkeää, että saatiin minullekin jotain tekemistä. Kiitos nyt tästäkin.

****************

ainiin. Pikku-beaglella on huomenna täynnä 60 päivää, ja se on nukkunu perjantaista asti sisällä. Nytkin se röhnöttää tuossa minun ja läppärin välissä vaikeuttaen huomattavasti tätä internet-raivoa. ♥

****************************

Miksi tasa-arvosta keuhkotaan niin kamalasti, vaikka miehet ovat jäämässä alakynteen?

Merci, and please leave a kommentti, Abbelsiini.