Erään iltapäivälehden sivulta kaapattu: ”Kohu-Inka taas asialla – katso paljastavat kuvat huijauksesta!”
Jep jep, kuvassa Inka Helenius seisoo palkin päällä, näyttääkseen yhtä pitkältä kuin työparinsa Kai Suikkanen.

Televisioruudussa Suikkanen ja Helenius vilahtelevat jääkiekon merkeissä, ja seisovat pöydän takana. Helenius on saanut jalkojensa alle laatikon, jotta näyttäisi lähes yhtä pitkältä kuin parinsa. Kunnon lööppiainesta, pannaanko etusivulle? Voi ei mikä huijaus, en voi enää koskaan luottaa televisioon, tai jotain muuta sarkastista voisi tähän väliin heittää. Ihan oikeasti nyt aikuiset. Onko tämä kohu? Onko se lööpin arvoinen? Miksi juttua pitää paisutella? Kyseinen iltapäivälehti on tehnyt sen vielä siten, että lukija tuntisi itsensä huijatuksi, kuin hänellä olisi oikeus loukkaantua YLE:lle. No ei ole.

Jutussa kerrotaan myös toisesta Heleniuksen aiheuttamasta ”kohusta”. Hän kertoo kaksi vuotta sitten kirjoitetussa blogitekstissään jonkun leijonien bussin ikkunasta näyttäneen paljasta persettä. Kuinka tästä voi syntyä kohu Inka Heleniuksen kannalta? Kyllä on elämä toimittajilla vähissä, jos tällaisesta revitään kohua.

Onko seuraava shokkiuutinen, että urheilutoimittaja Kai Suikkasella on samaisessa kuvassa collegehousut, vaikka mies sentään esiintyy paraikaa telekkarissa. Tai että ehkä toimittajat ovat saaneet sponsorointia tai lahjuksia Nikeltä, kun molempien päältä kyseistä merkkiä näyttäisi löytyvän?

Sanon suoraan: lehdistö repii turhia, todella turhia kohuja ja lööppejä. Lopettaisivat sen, tai itsensä.

 Miksi meitä huijataan? 

Merci, Abbelsiini.