Aluksi mainos.

Ihminen on jännä. Tai lainatakseni Pekka Routalempeä, "Nykyään melkein kaikki on jännää".

Ihmiselle on tärkeää saada yhteen laitteeseen mahtumaan mahdollisimman monta toimintoa. Siksi puhelimella voi paitsi soittaa ja lähettää viestejä, myös ottaa kuvia, ottaa videoita, äänittää, kuunnella musiikkia, kuunnella radiota ja surffailla netissä. Ymmärrän, että arkipäiväisiin esineisiin -kuten juurikin puhelin - ympätään mahdollisimman paljon epämääräisiä toimintoja, mutta kun alkometristä löytyy paitsi kello ja lämpömittari, myös herätystoiminto, aletaan olla jännän äärellä.

Jos yhteen laitteeseen saadaan asennettua monta ohjelmaa, tulee kuluttajalle tunne, ettei hän tarvitse kuin tuon yhden laitteen. Yhtiö on mielissään, kun voi velottaa suuret summat tuosta teknologian über-hienosta saavutuksesta, ja kuluttaja tuntee tehneensä hyvät kaupat. Yhtiö kuitenkin tuo jonkin ajan sisään uuden laitteen markkinoille, jossa on muutama sovellus enemmän kuin edellisessä. Kuinka hienoa! Kuluttaja myy edellisen vempeleensä puoleen hintaan, ja ostaa uuden. Mikäs siinä, jos on millä mällätä.

Kuitenkin, kun etsit alkometriä kaupasta, ja halvimmassa mahdollisessa (19.95) on mukana lämpömittari, kello, herätystoiminto ja radio, tulee tunne, että ehkä siinä on liikaa. Jos neljä erikoistoimintoa poistaisi, ja jäljelle jäisi pelkkä alkuperäinen laite, eikö hinnan pitäisi olla ~4 euroa? Sehän olisi vain oikein ja kohtuullista.

"On se jännä, miten ihmiseltä pettää humalassa toi arvostelukyky. Ei toikaan varmaan selvänä humalassa ajais."

Miksi kuumeisena kaikki naurattaa enemmän? 

Merci, Abbelsiini

Ainiin, lisää Pasilamaisia viisauksia voit tsekkailla tuolla.