Kuukausia sitten lisäsin kuvat, nyt tulee ohje! ;D

85g pehmeää rasvaa
75g hienoasokeria
1 muna
1 rkl maitoa
225g jauhoja
25g kaakaojauhetta (tummaa)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna ja maito, ja vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe vähitellen seokseen. Vaivaa käsin taikinaksi. Kauli puolen sentin paksuiseksi, leikkaa pyöreällä muotilla pikkuleipiä mahdollisimman paljon. Kauli taikinanrippeet ja leikka siitäkin leipiä jne. Paista pikkuleipiä 180 asteessä 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus: Sekoita 175 g siivilöityä tomusokeria ja 3 rkl appelsiinimehua sakeaksi. Sivele pikkuleiville, ja anna kiinteytyä. Valuta päälle sulaa tummaa suklaata koristeeksi ja anna senkin jähmettyä ennen tarjoilua.

1231867115_Kuva034.jpg1231867134_Kuva035.jpg

 

Juustokasvistonnikalapiirakka

elikkä täytteen ohjetta voi ihan huoletta soveltaa. Perusraaka-aineina siinä ovat kuitenkin juusto, muna, kermaviili ja ranskankerma.

pohja: 1½ dl maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
75 g rasvaa
n. 4½ dl jauhoja

Valmista pohja kuten sämpylätaikina, lisää aineet järjestyksessä.
Täytteeseen voit käyttää esimerkiksi: tonnikalaa 1-2 purkkia, juustoraastetta n.2½ dl, ranskankermaa purkillinen (oiskohan jotain 150 g?), yksi muna, kermaviilipurkillinen (200g) ja heitetään sekaan vielä pannulla öljyssä kuullotettua keltaista paprikaa ja sipulia. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Levitä piiraspohja kohotuksen jälkeen voideltuun+jauhotettuun vuokaan. Lisää täyte, paista 225 asteessa alatasolla 30 minuuttia, kunnes pinnalla on kauniin ruskea väri.